Политиците във всички страни получават значително по-висока заплата, отколкото останалите жителиУчени

...
Политиците във всички страни получават значително по-висока заплата, отколкото останалите жителиУчени
Коментари Харесай

Политиците живеят по-дълго от обикновените хора

Политиците във всички страни получават доста по-висока заплата, в сравнение с останалите поданици

Учени открили, че политиците в целия свят имат по-големи шансове да живеят по-дълго от останалото население. Те анализирали данните от 57 хиляди политици от 11 страни, съобщава .

В края на 19-и и началото на 20-и век индикаторите за смъртност както за политиците, по този начин и за елементарните хора били идентични. Но в миналия век продължителността на живота на политиците последователно нараства, изпреварвайки тази при елементарните хора. 

В днешно време разликата в предстоящата дълготрайност на живота съставлява от 3 години в Швейцария, до 7 години в Съединени американски щати. Средностатистическият италианец има 2,2 пъти по-голяма възможност да почине идната година спрямо политиците на същата възраст и пол.

За Нова Зеландия този индикатор е 1,2 пъти. Според откривателите възходящата дълготрайност на живота на политиците може би е обвързвана с голям брой фактори, в това число с разликата в стандартите на здравно обслужване и метода на живот (тютюнопушене, диета).

Политиците във всички страни получават доста по-висока заплата, в сравнение с останалите поданици, което им дава явни прерогативи от позиция на дългоденствие и здраве. Учените обаче означават, че доста очевидно тази разлика стартира да пораства през 1980 година, а разликите в предстоящата дълготрайност да живота са почнали да се усилват десетилетия по-рано.

Разбира се, освен политиците, а и богатите хора живеят по-дълго от средностатистическите поданици и от по-бедните хора. Това изказване се базира на проучвания на американски учени, които проучили финансовото положение на избран брой хора и равнището на смъртност измежду тях след 24 години.

„ Ние получихме безапелационни доказателства за това, че съществува връзка сред натрупването на благосъстояние и предстоящата дълготрайност на живота. Обикновено братя и сестри от едно семейство минават през сходен (близък, еднакъв) житейски опит и имат една биология “, споделя създателят на създаването Ерик Файнгуд.

Учените не включват в това проучване хора със съществени болести, защото точно това може да повлияе на способността им да печелят задоволително средства, с цел да забогатеят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР